2004 yılında yazmakta olduğum ve basında yer alan makalelerimi toparlamak için sadece kültür sanat içerikli bir site kurmaya karar verdim. Mihrace.Net böyle doğdu.
Internet üzerinde yazarken henüz kenarları kesinleşmemiş bir medyayı kullanıyor, bir çok şeyi ilk kez denemem gerekiyordu. Örneğin Ferenc Cako kum ressamı olarak videoları çok izlenen bir sanatçıydı. Ancak tek satır Türkçe açıklama bulamıyordunuz hayatı ve sanatı üzerine. Yazmaya başladığımda henüz Wikipedia linkleri ve youtube yoktu. Bunlar süreç içinde makalelerin tekrar elden geçirilmesi ile eklendiler.
Yazarken İngilizce kaynaklardan günler süren doğrulama ile güvenilir, anlaşılır makalelerle zaten insanların merak ettiği şeyleri konu alıyordum. Bir süre sonra henüz duymadıklarını da sunmaya başladım.
Yazdığım makaleler bir süre sonra referans olarak kullanıldığı gibi yüzlerce sitede izinsiz de kullanıldı.
Sanatçıları ve kitapları tanıtmaya başladıktan sonra daha kısa bilgileri toparlamak için blog kültürünü denedim ve okuyucularıma bini aşkın yazı hazırladım. Şu anda Mihrace.Net özellikle yaptığım röportajları ve Güneşin Tam İçinde sitesi için fazla ağır kaçacak enteresan bakış açılarını toparlıyor.
www.mihrace.net
Mihrace.NET’ te yıllar içinde kullanılan web tasarım teknolojileri:
2004
ASP ve Access ile programlama, Ferruh Mavituna’nın x13 veritabanı yönetim sistemini değiştirerek yazdığım CMS sistemle konu girişleri.
2006
PHP ve MySQL ile programlama, arabirim tasarımı Photoshop + arabirimde Flash akan şelale uygulaması.
Daha önce yazdığım CMS’i Php programlama dili ile yeniden yazdım ve daha güçlü hale getirdim. Tasarımı yeniledim.
2008
Wordpress’in tartışılmaz üstünlüğü ile sitenin tasarımını, kolay okunacağı, daha sade geniş ve güçlü bir arabirimle tasarladım. Tüm konuları önceki veritabanından taşıdım.
Not: Çok beğenilen, site üstündeki dünyanın harikalarını gösteren “banner” tarafımdan tasarlanmıştır ve Mihrace.Net kurumsal site kimliği ile özdeşleşmiştir. Site logosu işe Mihrace kelimesi gibi Hindistan kültüründen alınıp stilize edilmiş Shiva’dır.
+ There are no comments
Add yours